مبانی نظری سیگار و دخانیات

مبانی نظری سیگار و دخانیات مبانی نظری سیگار و دخانیات

دسته : -مبانی و پیشینه نظری

فرمت فایل : word

حجم فایل : 66 KB

تعداد صفحات : 24

بازدیدها : 331

برچسبها : پروژه تحقیق مبانی نظری

مبلغ : 13000 تومان

خرید این فایل

مبانی نظری سیگار و دخانیات

مبانی نظری سیگار و دخانیات

مشخصات محصول:
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
همراه با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
منبع : انگلیسی وفارسی دارد (به شیوه APA)

خلاصه ای از کار:

تعریف 

سیگار برگبریده یا خردکرده­ی توتون که معمولاً در کاغذ نازک پیچیده شده‌است که برای «کشیدن دود» آن بکار می‌رود. سیگار به این معنی را فرنگی‌ها سیگارت می‌گویند و در اصطلاح آن­ها به آنچه ما سیگار برگ می­گوئیم، سیگار اطلاق می‌شود. طرز استفاده­ی آن این طور است که یک طرف آن را آتش می‌زنند، و از طرف دیگر (که معمولاً فیلتر دارد) هوا را به درون ریه‌ها می‌کشند (پُک زدن). نیکوتینموجود در دود تنباکوسبب مسمومیت خفیف و بروز حالت سرخوشی کوتاه‌مدت می‌شود. سیگار را با پیچیدن تنباکو در کاغذ سیگار که کاغذ نازکی است درست می‌کنند، و یا، در بیشتر موارد، سیگارهای آماده داراینام تجاری ساخت کارخانه‌های تولید سیگارت را خریداری می‌کنند (صالحی، 1380).

................

تاریخچه دخانیات

در سال 1902 جیمز باکان[1] دوک شرکت دخانیات بریتانیا آمریکا را بنیاد نهاد که در آن سوی اقیانوس رقیب معتبرتری به نام دخانیات سلطنتی داشت. در این زمان که یک دهه تا تولید خودروهای فورد مدل تی باقی مانده بود دوک برای نخستین بار محصولی تولید کرده بود که در سطح دنیا توزیع می­شد و جهانی­سازی سیگار توسط وی بنیان­گذاری شد (قمری و رجبی، 1389).

.................

ریشه دخانیات

علل اصلی گرایش نوجوانان به سیگار شامل: رفع عصبانیت، کنجکاوی، احساس شخصیت، ترس از طرد از گروه، تأثیر محیط، تقلید، احساس خوشی و نشاط، لجلجت و مخالفت با روش­ها و سخت­گیری­های والدین، کمبود محبت در خانواده، عشق زودهنگام، تحریک صحیح ناخواسته از طرف والدین، وجود افراد سیگاری در خانواده، رفع تنهایی، اعتراض به مدیران و مسئولان اجتماعی بود (قمری و رجبی، 1389).

................

اثرات سیگار بر سلامت انسان

نیکوتین ماده­ی شیمیایی روان‌گردان[2]اصلی موجود در سیگار، اعتیاد آور است. مصرف نیکوتین بزرگترین عامل منفرد قابل پیشگیری مرگ و میر در سطح جهان است. نیکوتین به وسیله­ی سیگار کشیدن به درون ریه‌ها وارد می‌شود و در عرض مدت ۶ ثانیه به مغز می‌رسد. سیگار کشیدن بیشتر از همه منجر به بیماری­های قلبی، کبدی و ریوی است. مصرف سیگار، ریسک فاکتور اصلی برای بیماری‌هایی هم­چون سکته قلبی، سکته مغزی، بیماریهای مزمن انسدادی ریه، شامل آمفیزمو برونشیت مزمنو سرطان (به خصوص سرطان ریه، سرطان حنجرهو سرطان پانکراس) است، همچنین سیگارکشیدن می‌تواند منجر به بیماری­های عروق محیطی و پرفشاری خونشود. شروع زود هنگام سیگار کشیدن در طول زندگی و کشیدن سیگار با درجه­ی قطران بالاتر، ریسک بروز این بیماری‌ها را افزایش می‌دهد. سازمان بهداشت جهانی تخمین زده که مصرف سیگار منجر به 4/5 میلیون مرگ در سال ۲۰۰۴ شده است و ۱۰۰ میلیون مرگ در طی دوران مصرفش در قرن بیستمکه این میزان خیلی بیشتر از مجموع تلفات ایدز، سل، تصادفات رانندگیو خودکشی‌هااست (سازمان بهداشت جهانی[3]، 2008).

.........

ویژگی­های افراد سیگاری

مرور ویژگی­ها و نمودهای درونی و بیرونی افراد سیگاری کمک خواهد کرد تا از عوارض مصرف آن آگاهی دقیق­تر و کامل­تری به دست آید.

- ورم زیر چشم

حتماً توجه کرده­اید در شب­هایی که خواب خوب و راحتی ندارید، پوست شما در روز بعد شادابی کافی ندارد و احتمالاً زیر چشمانتان ورم می­کند. مطالعه­ای در دانشگاه جان هاپکینز نشان می­دهد سیگاری­ها ۴برابر غیرسیگاری­ها بعد از خواب شبانه احساس خستگی می­کنند. به نظر می­رسد کاهش میزان نیکوتین بدن در هنگام خواب باعث ناآرامی و بدخوابی می­شود.

- پسوریازیس

............

منابع

ابراهیمی سرین دیزج، زهره، اسماعیل پور، خلیل و باباپورخیرالدین، جلیل (1389). رابطه ابعاد شخصیت هگزاکو با تیپ شخصیتی C در بین دانشجویان دختر و پسر دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز. فصلنامه زن و مطالعات خانواده، سال سوم، شماره 9، صفحات 26-13.

ابوالقاسمی، عباس و کیامرثی، آذر (1388). برسی رابطه نارسایی­های شناختی و فراشناخت. فصلنامه تازه های علوم شناختی، 11(1): 15-8.

.................

..................

 


[1]- Jims Bakan

[2] - psychoactive

[3] - World Health Organization

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید